KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Galerija fotografija 2017

 

Pirot- grad domaćin kongresa

 

Grad Pirot

Položaj ovog regiona karakteriše se raznolikošću turističkih atrakcija. Pored toga, povezan je sa istočno-mediteranskim pravcem, to jest putem koji povezuje zapadnu i centralnu Evropu sa srednjim istočnim Mediteranom. Region pirotske opštine okružen je Balkanskim planinama sa severne i severoistočne strane sa najvišim vrhom Midžor (2.169 metara). Južni i jugozapadni obod čine planina Kukavica (1.442 metra) i Suva planina (1.809 metara), dok je severozapad Pirotskog basena okružen ostrugama Svrljiške planine (1.334 metra).

Drevni put, poznat kao Via Militaris (vojni put) ili caričin drum, prolazio je kroz ovo područje. Ovaj grad, koji je prolazio kroz različita vremenska razdoblja, nazivan je drugačije. Za vreme Rimskog carstva u III i IV veku, dobio je naziv TURRES (kula); između ostalih imena su: Pyrgos, Thurib, Momčilov grad i Kale. Tvrđava u Pirotu danas se zove Kale.

Rezultati arheoloških istraživanja srednjeg dela pirotske kule ukazuju na postojanje naselja starih 5000 godina. Dalja istraživanja na području starog grada otkrila su dokaze života na ovom području za vreme bakarnog i gvozdenog doba, a zatim iz perioda antike, rane Vizantije i srednjeg veka.

Godišnje nagrade za 2016.

Dobrodošli na Karnef 2017

Dragi prijatelji i kolege,

Velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 3. međunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije "KARNEF 2017", koji će se održati od 11. do 13. maja 2017. godine u Pirotu.

,,KARNEF“ je već tradicionalni skup kardiologa i nefrologa, na kome učestvuju i lekari drugih specijalnosti: fiziolozi, patofiziolozi, klinički biohemičari, farmakolozi, endokrinolozi, pulmolozi, anesteziolozi, kardiovaskularni hirurzi. Od nesumljivog značaja je i učešće farmaceuta, hemičara i biologa. 

Mutidisciplinarni pristup kod pacijenata sa udruženim bolestima srca i bubrega je od neprocenjivog značaja u ranom otkrivanju, dijagnostici, prevenciji i lečenju, obzirom na složene etiopatogenetske mehanizme nastanka i razvoja ovih bolesti.

Konferencija će uključivati plenarna predavanja, tematske sesije, radionice i sastanke sa stručnjacima iz različitih područja istraživanja. Obezbeđene su nagrade za najbolji istraživački rad u području kardionefrologije.

Kao i prethodnih godina, biće velik broj predavača iz inostranstva, što svakako ukazuje na svu važnost i kvalitet ovog Kongresa.

Ovo je osma škola kardionefrologije, jedinstvena, ne samo u našoj zemlji i regionu, već i na jugoistoku Europe.

Uloga Udruženja za kardionefrologiju Srbije u organizaciji ovih skupova i u kontinuiranom radu na problemima otkrivanja uzroka i adekvatnog tretmana bolesnika sa udruženim bolestima srca i bubrega prepoznata je i od strane velikim svetskih asocijacija. Naša organizacija postala je pridruženi član Međunarodnog društva za nefrologiju (ISN).

Srdačno vas pozivam da nam se pridružite i da aktivno učestvujete u Konferenciji i tako doprinesete daljem razvoju kardionefrologije u Srbiji.

U nadi da se vidimo uskoro u Pirotu,

Pozdrav,

 

Prof. Dr. Sonja Radenković

Predsednik Organizacionog odbora

Godišnje nagrade za 2017.

Vi ste ovde: Home Karnef 2017 ss