KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Program skupa 2017

Ovde mozete preuzeti program skupa

Nagrada SLD 2016.

Gradska podružnica Srpskog lekarskog drustva Niš, dodelila je Godišnju nagradu  za organizaciju naučno-stručnog skupa iz oblasti medicinskih nauka u 2015. godini prof. dr Sonji Radenković za organizaciju  Drugog međunarodnog kongresa kardionefrologije i hipertenzije "Kardionefrologija danas"

Generalne informacije - KARNEF 2017

Mesto održavanja

Svečani amfiteatar Medicinskog fakulteta u Nišu
Bulevar Dr Zorana Đinđića 81
18000 Niš, Srbija.

Registracija

Svaki učesnik treba da popuni registracioni formular na desku za registraciju.
Uplatom kotizacije stičete pravo na:

  • registraciju,
  • kongresni materijal,
  • sertifikat,
  • prisustovanje svim sesijama i mini simpozijumima sastanka,
  • koncertu, i
  • koktelu dobrodošlice.


Identifikacija

Najljubaznije Vas molimo da Vaše identifikacione (ID) kartice nosite sa sobom za vreme trajanja kongresnih aktivnosti. Samo uz ID kartice biće omogućen ulazak u salu za sastanke i izložbeni prostor.


Svečano otvaranje i koktel dobrodošlice

Svečano otvaranje će se održati u novom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Nišu. Nakon svečanog otvaranja biće priređen koktel dobrodošlice.


Sertifikat o pohađanju

Zvanični sertifikat učešća na kongresu biće podeljeni svim registrovanim učesnicima na kraju sastanka


Jezici

Zvanični jezik kongresa je engleski. Simultano prevođenje nije predviđeno. Svi slajdovi na prezentacijama biće na engleskom.


Prezentacija radova

Predavačima će biti na raspolaganju video bim projektor sa pratećom opremom. Molimo Vas da prezentacije budu izrađene u Power Point-u sa korišćenjem Times New Roman ili Arial fonta. Panoi za poster prezentacije su sledeće veličine: širina 120 cm i visina 80 cm.


Izmene programa

Zbog nepredvidivih okolnosti, organizator zadržava pravo na izmenu programa. Molimo Vas da se o eventualnim izmenama u programu obavestite na sajtu www.karnef.org.


Pušenje

Pušenje u zvaničnim prostorijama kongresa nije dozvoljeno.


Mobilni telefoni

Učesnici se najljubaznije mole da mobilne telefone isključe za vreme trajanja predavanja.

Dobrodošli na KARNEF 2017

 

TREĆI MEĐUNARONI KONGRES KARDIONEFROLOGIJE I HIPERTENZIJE

11-13. maj 2017.

Pirot

 

 Drage koleginice i kolege ,

Pozivam Vas  još jednom  na Treći medjunarodni kongres kardionefrologije i hipertenzije i podsećam na datum njegovog odrzavanja: 11.-13. maj 2017. godine. Obećavam da ćete, kao i uvek, dobiti  mnogo novih saznanja  o udruženim bolestima srca i bubrega, novinama u  njihovoj dijagnostici i terapiji, što  će vam biti od neprocenjivog značaja u vašem svakodnevnom radu. 

 

„KARNEF“ je već tradicionalni skup kardiologa i nefrologa, na kome učestvuju i lekari drugih specijalnosti: fiziolozi, patofiziolozi, klinički biohemičari, farmakolozi, endokrinolozi, vaskularni i kardiohirurzi. Po prvi put ove godine sa nama biće i farmaceuti, hemičari i biolozi.

Multidisciplinarni pristup kod pacijenata sa udruženim bolestima srca i bubrega je od neprocenjivog značaja u ranom otkrivanju, prevenciji i lečenju, s obzirom na složene etiopatogenetske mehanizme nastanka i razvoja ovih bolesti.

Rad skupa će se odvijati kroz plenarna predavanja, tematske sesije, radionice i direktne susrete učesnika sa ekspertima iz pojedinih oblasti. Predviđene su nagrade i priznanja za najbolje istraživačke radove iz oblasti kardionefrologije.

Kao i predhodnih godina na sastanku će biti veliki broj stranih predavača, što svakako govori o značaju i kvalitetu skupa.

Ovo je osma škola kardionefrologije, jedinstvena, ne samo na prostorima naše zemlje, već i u regionu i u Jugoistočnoj Evropi. Uloga Udruženja za kardionefrologiju Srbije u edukativnom i naučno-istrazivačkom radu na polju bolesti bubrega i srca, kao i u organizaciji ovakvih skupova je prepoznata i od strane velikih svetskih asocijacija. Od marta meseca 2016. godine naša organizacija je pridruženi član Svetskog udruženja nefrologa.

Pozivam Vas da nam se pridružite i uzmete aktivno učešće u radu skupa i tako doprinesete daljem razvoju kardionefrologije u Srbiji.

Novina je da će se  sastanak održati u Pirotu u značajno boljim uslovima, nego u Nišu. U organizaciju sastanka uključila se  i Uprava  grada Pirota, kao  i Podružnica Srpskog lekarskog drustva za Pirot.  Oni su  su prepoznali naučno stručni potencijal skupa  i omogućili da  se sastanak realizuje u okviru  prelepog hotela ANA lux spa  koji je otvoren prosle godine. Zahvaljujući gostoprimstvu naših suorganizatora, 12. maja, za sve registrovane učesnike" Karnefa 2017"  biće organizovan izlet sa ručkom na najlepšem delu nacionalnog parka "Stara planina"

Pirot je od  Niša udaljen oko sedamdeset kilometara i predstavlja izuzetno znacajan istorijski, kulturni i privredni  centar Ponišavlja, na raskrsnici puteva koji spajaju dva kontinenta -Evropu i Aziju. Grad je ranije bio poznat pod imenom Mali Jerusalim. Danas njegovi zaštićeni brendovi su pirotski ćilim, pirotska peglana kobasica i pirotski kačkavalj. Ali njegov brend nad brendovima  su netaknute prirodne lepote koje ga okružuju i u kojima cete i vi uživati.

Do skorog viđenja na" Karnefu",

srdačan pozdrav,

Prof dr.Sonja Radenković

Predsednik Organizacionog Odbora

 

 

Poziv i uslovi za učešće - KARNEF 2017

 Treći međunarodni kongres kardionefrologije održava se od 11. do 13. maja 2017. godine u Pirotu.

 Važna napomena za učesnike iz Srbije: Vaše prisustvo i učesće na Kongresu zahteva da se registrujete i učlanite u Udruženje za kardionefrologiju Srbije. Ovim stičete pravo da aktivno učestvujete u radu skupštine Udruženja, predlažete i birate članove predsedništva i predsednika.

Učlanjenje je besplatno, a prijava se podnosi online.

 Za istrazivače, doktorante i specijalizante, kotizacija je 5000 RSD, a za ostale učesnike  7000 RSD.  Kotizacije uplatiti na račun Udruženja za kardionefrologiju Srbije.

 Broj računa:   105000000002254988-Karnef, AIK banka.

Napomena: na uplatnici polje model ostaviti prazno, a u polje poziv na broj upisati broj licence ili matični broj.

 

Rok za predaju radova za štampu je 25.04.2017. godine.

 

Vi ste ovde: Home KARNEF 2017 Sr Organisation 2017 Sr