KARNEF

Udruženje za kardionefrologiju Srbije
KARNEF

Dobrodošli na KARNEF 2015

Udruženje za kardionefrologiju Srbije


 KARNEF

 

upućuje JAVNI POZIV  za dodelu nagrada povodom obeležavanja

Svetskog dana bubrega, 9. marta 2017. godine.

 Poštovane koleginice i kolege,

pozivam Vas da konkurišete za nagrade Udruženja za kardionefrologiju Srbije koje je, kao prudruženi član Svetskog udruženja nefrologa, zvanični nosilac aktivnosti vezanih za obeležavanje Svetskog dana bubrega, 9. marta 2017. godine.

Planira se dodeljivanje:

1. Nagrade za najbolju publikaciju u 2016. godini u oblasti nefrologije

2. Nagrade za najbolju publikacije u 2016. godini u oblasti kardionefrologije (moguće je dodeljivanje nekoliko nagrada za različite tematske oblasti)

Molim Vas da predložene radove dostavite do 05.03.2017. godine iskljucivo elektronskim putem, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ,

Nagrade ce se dodeliti 11.05.2016 godine na ceremoniji svecanog otvaranja Trećeg medjunarodnog kongresa kardionefrologije i hipertenzije.

Neophodno je da autor ili bar jedan od koautora publikacije koja se nominuje za nagradu bude član Udruženja za kardionefrologiju Srbije. i ucesnik Kongresa..

 

Predsednik Udruženja za kardionefrologiju Srbije,

 

Prof. dr Sonja Radenković

 

 

Dragi prijatelji i kolege,

Veliko mi je zadovoljstvo da Vas pozovem na Drugi internacionalni kongres kardionefrologije i hipertenzije "KARNEF 2015", koji će se održati od 7. do 9. maja 2015. godine u Nišu.

To je sedmi zajednički skup kardiologa i nefrologa Srbije i drugi skup kardiologa i nefrologa Jugoistočne  Evrope, na kome će učestvovati veliki broj eminentnih predavaca iz zemlje i inostranstva. U radu će nam se pridružiti fiziolozi, patofiziolozi, klinički farmakolozi, biohemičari, endokrinolozi, vaskularni i kardio-hirurzi.
Na sastanku će se razmatrati najnoviji aspekti KVS komplikacija u bubrežnih bolesnika, sa posebnim osvrtom na njihovu ranu dijagnostiku, prevenciju i specifičnosti lečenja. Posebno mesto daće se i uticaju primarnih bolesti srca na oštećenja bubrega, što je danas izuzetno važan problem, jer promene u funkciji bubrega odlučuju prognozu primarne bolesti srca. Kao i do sada, problemima arterijske hipertenzije biće posvećena izuzetna pažnja, pri čemu će u glavna tema biti rezistentna hipertenzija, kao hipertenzija visokog kardiorenalnog rizika, uključujući i pitanja njene dijagnostike, tretmana i primenu novih procedura.
 
Pored pozvanih predavača u ovoj, već tradicionalnoj školi kardionefrologije važno je i Vaše učešće sa slobodnim saopštenjima u vidu usmenih i poster prezentacija.
 
Za ovih dvanaest godina prešli smo dugi put. Nije bilo lako da ubedimo nefrologe da njihovi pacijenti pored bubrega imaju i srce, a možda je jos teže bilo kardiolozima skrenuti paznju da je srce funkcionalno u bliskoj vezi sa bubregom i da kad leče srce obavezno misle na bubreg. Uspeli smo da ostvarimo saradnju sa drugim profilima medicinskih specijalnosti, što ukazuje da smo postigli svetske nivoe u radu koji kao imperativ ukljucuje multidisciplinarni pristup i timski rad.
 
Do skorog viđenja u Nišu, srdačan pozdrav,

Prof. dr Sonja Radenković
Predsednik Organizacionog Odbora


Marina Deljanin Ilić

Drage kolege,

Čast mi je i zadovoljstvo da Vas u ime Naučnog Odbora pozovem na Drugi internacionalni kongres kardionefrologije i hipertenzije „KARNEF 2015“, koji će se održati od 7. do 9. maja 2015. godine u Nišu.

Program sedmog zajedničkog skupa kardiologa i nefrologa Srbije i drugog skupa kardiologa i nefrologa Jugoistočne Evrope koncipiran je tako da bude dinamičan i interaktivan uz učešće eminentnih predavača iz zemlje i inostranstva.

Naučni program uključuje plenarna predavanja, edukativne seminare, interaktivnu diskusiju, usmena saopštenja originalnih radova i poster sesije.

U ime Naučnog Odbora pozivam Vas da svojim prisustvom i aktivnim učešćem doprinesete naučnom uspehu skupa.

Srdačan pozdrav,
Prof. dr Marina Deljanin Ilić
Predsednik Naučnog Odbora

Vi ste ovde: Home